Top 10
Ъплоудъри


N. Име Качил
1maniivanov1178 БГ Субтитри
2WebRip665 БГ Субтитри
3oziris811533 БГ Субтитри
4veskoka402 БГ Субтитри
5sirG0sh0250 БГ Субтитри
6SHWZ249 БГ Субтитри
7zalmen235 БГ Субтитри
8eleutherios213 БГ Субтитри
9BateLari212 БГ Субтитри
10aXXo207 БГ Субтитри

N. Име Качил
1aXXo5795 БГ Субтитри
2diojan922 БГ Субтитри
3subtitri306 БГ Субтитри
4oziris811195 БГ Субтитри
5zalmen167 БГ Субтитри
6veskoka131 БГ Субтитри
7eleutherios109 БГ Субтитри
8bigprof59 БГ Субтитри
9torenta59 БГ Субтитри
10SLR37 БГ Субтитри

N. Име Качил
1aXXo170 БГ Субтитри
2oziris811143 БГ Субтитри
3diojan110 БГ Субтитри
4zalmen85 БГ Субтитри
5SLR38 БГ Субтитри
6subtitri24 БГ Субтитри
7Miroslav9 БГ Субтитри
8dorador8 БГ Субтитри
9Paloma8 БГ Субтитри
10bigprof7 БГ Субтитри


Sansho dayu / Управителят Саншо 1954


Български субтитри
Свали субтитри

URL:

Име : Sansho dayu / Управителят Саншо 1954
Рилийз : Sansho dayu (1954).(DVD-5-Audio.Japanese-subs.Bulgarian)
Преводач : Cineaste
IMDb : Sansho dayu / Управителят Саншо
Cd# : 1
FPS : 23.976
Сваляния : 29
Качени на : 2012-08-11 18:27:45
Качил : Cineaste  
Оцени субтитри : 
Оценка 0 от 5 (0 Гласа)
veskoka,
Описание[img]http://store.picbg.net/pubpic/B9/17/a4a08d51c63ab917.jpg[/img]
-------------------------------------------------------------------------------
УПРАВИТЕЛЯТ САНШО
(Sansho dayu)
1954, Япония, драма
Режисьор: Кенджи МИДЗОГУЧИ
В ролите: Киною Танака, Йошиаки Хамаяги, Ейтаро Шиндо, Масао Шимицу, Акитаке Коно, Кен Мицуда, Казукими Окуни, Теруко Оми, Норико Ташибана и др.
Превод: Cineaste
Субтитри и тайминг: Cineaste ®
-------------------------------------------------------------------------------
Управител на японска провинция заради милосърдното си отношение към крепостните селяни изпада в немилост пред столичната аристокрация и тя го изпращя на заточение. Станало без покровителството му, семейството тръгва на дълъг път към роднините на съпругата му, но попадат в кръг от насилие и жестокост – съпругата е продадена в бордей и става проститутка, а децата стават роби при друг управител – Саншо. Минават години и те порастват, за да потърсят справедливост в един свят, в който "милосърдие", "доброта" и "човечност" са непознати думи...

"Без милосърдие човек престава да е човек". Това заявява на своя син Дзушио Тайра (М. Шимицу), управител в средновековна Япония, изпратен на заточение заради либералните си политически разбирания. Заедно с майка си Тамаки (К. Танака) и сестра си Анджу (К. Кагава) той избягва от семейното имение. Предадени от една жрица, Дзушио и Анджу са изпратени в огромен лагер за робски труд, управляван от прочутия с жестокостта си Саншо (Е. Шиндо), докато майка им е отвлечена да проституира на далечен остров. Така започва едно от най-великите емоционални философски пътешествия, правени някога в киното. Може би връхна точка в последователната редица шедьоври на Кенджи Мидзогучи, създаден малко преди смъртта му. УПРАВИТЕЛЯТ САНШО подчертава перфектността на характерния визуален стил, създаден предимно от дълги сложно заснети сцени, измерени с плавни движения на камерата. Стил, който Мидзогучи започва да развива през 30-те години на миналия век. След сърцераздирателното начало историята прескача няколко години по-късно. Възрастният вече Дзушио (Й. Ханаяги), силен, но емоционално опустошен, е сред надеждните поддръжници на Саншо. С непоколебима жестокост той изпълнява заповедите за мъчения и осакатявания. Един ден му е поръчано да остави една стара и болна жена извън стените на лагера, за да умре. Анджу го последва, уж за да помогне, един незначителен инцидент – двамата падат, докато се опитват да счупят клон на дърво, извиква детския им спомен от времето преди заробването. Изведнъж Дзушио разбира колко ужасен е станал и двамата решават да избягат, но страхувайки се, че бъдат заловени, ако останат заедно, Анджу жертва себе си, за да може нейният брат да се спаси. Дзушио избягва и най-накрая има възможност да използва аристократичното положение на своето семейство. Той се връща в лагера на Саншо, но вече като чиновник. Подгонва го, предава лагера на неговите обитатели, които го изгарят в една забележителна сцена на необуздана ярост. След като напуска своята служба, Дзушио тръгва на път, за да открие майка си. Години преди това той и Анджу са чували история за стара, осакатена проститутка от един остров, която постоянно оплаквала своите изгубени деца. Той се добира до там и на самотна ивица от плажа среща майка си. Коленичи пред нея, молейки прошка за всяко зло, което е направил, но обратно на очакваното, майка му го уверява, че неговия баща би се гордял, че е останал верен на своите възгледи. Ако в този момент не сте сред просълзените, това означава, просто има празнота в душата ви. Светогледът на Мидзогучи е "черен като катран"; насилието, предателството и безпричинната жестокост са закон по онова време. Въпреки че човек все още не може да го промени, може да протестира, като остане верен на един идеал. Битката между доброто и злото е битка у самите нас. Във великолепната последна сцена от филма, когато майка и син се прегръщат, разбираме, че любовта между тях е най-великата сила във вселената; дори ако не може да завладее света, поне може да се издигне над него.
   
("1001 филма, които непременно трябва да гледате" – Ричард Пеня)

[img]http://store.picbg.net/pubpic/E9/27/e4a8006d0478e927.jpg[/img] Филмът е подходящ за всички възрасти!
Подобни субтитри :
Sansho.dayu.(1954).(DVD-5-Audio.Japanese-subs.Bulgarian) Български субтитри

Все още няма коментари

Добави коментар


Сайт за субтитри за 0.000006 секунди е зареден!