Top 10
Ъплоудъри


N. Име Качил
1maniivanov1156 БГ Субтитри
2WebRip648 БГ Субтитри
3oziris811533 БГ Субтитри
4veskoka402 БГ Субтитри
5sirG0sh0250 БГ Субтитри
6SHWZ249 БГ Субтитри
7zalmen235 БГ Субтитри
8eleutherios213 БГ Субтитри
9BateLari212 БГ Субтитри
10aXXo207 БГ Субтитри

N. Име Качил
1aXXo5795 БГ Субтитри
2diojan922 БГ Субтитри
3subtitri306 БГ Субтитри
4oziris811195 БГ Субтитри
5zalmen167 БГ Субтитри
6veskoka131 БГ Субтитри
7eleutherios109 БГ Субтитри
8bigprof59 БГ Субтитри
9torenta59 БГ Субтитри
10SLR37 БГ Субтитри

N. Име Качил
1aXXo170 БГ Субтитри
2oziris811143 БГ Субтитри
3diojan110 БГ Субтитри
4zalmen85 БГ Субтитри
5SLR38 БГ Субтитри
6subtitri24 БГ Субтитри
7Miroslav9 БГ Субтитри
8dorador8 БГ Субтитри
9Paloma8 БГ Субтитри
10bigprof7 БГ Субтитри


Happy Together / Щастливи заедно 1997


Български субтитри
Свали субтитри

URL:

Име : Happy Together / Щастливи заедно 1997
Рилийз : Happy.Together.(1997).(vol.63).(DVD-5-HDRip.Bulgarian.English.subs
Преводач : Cineaste
IMDb : Happy Together / Щастливи заедно
Cd# : 1
FPS : 23.976
Сваляния : 63
Качени на : 2012-08-25 10:29:58
Качил : Cineaste  
Оцени субтитри : 
Оценка 5 от 5 (1 Глас)
oziris811,
Описание[img]http://store.picbg.net/pubpic/F5/EE/6764b30b9c23f5ee.jpg[/img]
-------------------------------------------------------------------------------
ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО
(Happy Together)
Хонконг, 1997, драма,
Режисьор: Уонг КАРВАЙ
В ролите: Лесли Чун, Тони Льонг Чиу-Вай, Чан Чън, Грегъри Дейтън и др.
Превод, субтитри и тайминг: Cineaste ®
-------------------------------------------------------------------------------
Любовната история между двама гастарбайтери от Хонконг приключва скоро след пристигането им в Аржентина. Лай Ю-Фай започва да работи като портиер в един танго-бар в Буенос Айрес и да пести, за да се върне в родината си. Хо По-Уинг изпълнява сексуални желания за развлечение и за пари, но един инцидент с "клиент" го връща обратно при Лай. Двамата заживяват заедно до мента, в който отново се скарват, за да се разделят окончателно. Мечтата им да видят заедно водопадите в Игуасу, изобразени на една лампа, която Хо купува преди това, постига само Лай Ю-Фай. Той с горчивина отчита, че на това място трябва да бъде заедно с Хо По-Уинг...

Елегичният поглед на хонконгския вундеркинд сценарист-режисьорът Уон Кар Вай към смъртта на една любовна история е напрегната, излъчващо потискащо настроение творба. Действието на иронично озаглавения "Щастливи заедно" се развива главно в Аржентина, където китайските емигранти и любовници Ли Фай (Т. Льонг) и По Уинг (Л. Чунг) търсят място да споделят живота си. Това е невъзможна мечта поради различията в характерите им (единият е тих и спокоен, а другият – буен и претенциозен). Използвайки дълги кадри, внимателно подбрани сцени и емоционално наситената протяжна тишина, Уонг Карвай пренася зрителите в самото сърце на тази разпадаща се връзка – пътешествието е хипнотизиращо. Трябва да се отдаде дължимото на легендарния оператор Кристофър Дойл, чието майсторско боравене със светлината и цветовете превръща всеки кадър в изкуство. Полъхът на меланхолия, която артистите и режисьорът събуждат, се спуска от екрана и сцени като тази, в която двамата танцуват танго в порутена стара кухня, спират дъха с красотата си. Двамата актьори се вписват идеално в ролите си. Има моменти, когато пресъздаденото от тях страдание е толкова истинско, че почти извръщаме глава настрани. Болката, която изпитват, е изразена чрез раздразнителността на единия и тихото страдание на другия, чрез красноречивото изражение на очите, жестовете и позите им. Люшкането между предателството и неизмеримата нежност (споделената цигара на задната седалка на таксито, докато главата на единия лежи върху рамото на другия; Ли, който храни с лъжица безпомощния заради счупените си крайници По) показва, че няма лесен начин да преживееш връзките, които обвързват и задушават. След като завесата падне, зрителят напуска киносалона, придружен от най-сладката тъга на земята. Един наистина съвършен филм.

("1001 филма, които непременно трябва да гледате", Ърнест Харди)

Това, което прави впечатление на първо гледане, е майсторската и завладяваща операторска работа на Кристофър Дойл. Всеки, който има отношение към фотографията, ще усети магията на това изкуство – тук доведена и вплетена от мигновеността на кадъра (както е във фотографията) в разточителната експресивност на изразните средства на филмовото изкуство чрез новите технологии в снимачните техники. Пламтящите, искрящи цветове вибрират и се преливат един в друг, редувайки се с черно-бели кадри в една непрекъсната вакханалия, напомняща за стила на видеоклипа, "гарнирана" със знаковата, опияняваща музика на легендарния Астор Пиацола и един шлагер от преди много години, които само "посветените" ще открият и оценят в контекста на филма. Всичко това не е самоцелно а е органично свързано с опустошителните чувства владеещи героите, които търсят взаимна близост в среда, която им е чужда и буквално ги е довела до дъното на съществуването им. Стремежът да се измъкнат от клопката, в която са попаднали, те взаимно се измъчват, въпреки че не могат един без друг. Всеки започва да търси своя път, но това довежда до окончателното им разделяне.
      Двамата актьори изумително органично предават бързо менящите се чувства на самотния човек, способен на всякакви компромиси в името на приятелството и близостта. Алтернативата е отчаяната самота сред четирите стени на малката квартира, макар и заобиколена от емоционални и гръмогласни съседи... Режисьорът Уонг Карвай деликатно и ненатрапчиво изгражда образите на героите, като не предлага предпочитание или оценка на действията и реакциите им. В края на краищата всеки сам гради съдбата си и има право на "място под слънцето". В това той е изключително подпомогнат от двамата изключителни актьори, които видимо дават всичко, на което са способни, за да покажат борбата на два несъвместими и остри като камък характери. Филмът е истинско пиршество за непредубедения и разкрепостен зрител, който е превъзмогнал "регионалните" морални окови на стереотипа, насажданото с векове отношение към "обратните" от "нормалните". А както учи философията – всичко е относително, а абсолютната истина... е една химера. Филм, който наистина не е за пропускане!

(Cineaste)

[img]http://store.picbg.net/pubpic/E9/27/e4a8006d0478e927.jpg[/img] Филмът е неподходящ за зрители под 18 г.!
Подобни субтитри :
Happy.Ending.2014.Hindi.720p.DvDRip.x264.AAC...Hon3y Английски субтитри
Happythankyoumoreplease.2010.BRRip.XvidHD Български субтитри
The.Happy.Lands.2012.DVDRip.x264-RedBlade Английски субтитри
Happy.End.2011.DVDRip.XviD-DiGiCo Български субтитри
Madeas.Big.Happy.Family.2011.DVDRip.XviD-AMIABLE Английски субтитри
Whip.It.2009.HAPPY.NEW.YEAR.BDRip.XviD-iMBT Английски субтитри
The.Penguins.Of.Madagascar.Happy.King.Julien.Day.2010.DVDRip.XviD.AC3-LEGi0N Английски субтитри
Happy.New.Year.Official.Trailer.(2014). Английски субтитри
Those.Happy.Years.2013.720p.BluRay.DTS.x264-AT0MiC Английски субтитри
Happy.Tears.2009.LiMiTED.DVDRip.XviD-NODLABS Английски субтитри

Все още няма коментари

Добави коментар


Сайт за субтитри за 0.000007 секунди е зареден!