Top 10
Ъплоудъри


N. Име Качил
1oziris811533 БГ Субтитри
2maniivanov486 БГ Субтитри
3veskoka402 БГ Субтитри
4sirG0sh0250 БГ Субтитри
5SHWZ249 БГ Субтитри
6zalmen235 БГ Субтитри
7eleutherios213 БГ Субтитри
8aXXo207 БГ Субтитри
9Chav196 БГ Субтитри
10bigprof171 БГ Субтитри

N. Име Качил
1aXXo5773 БГ Субтитри
2diojan923 БГ Субтитри
3subtitri304 БГ Субтитри
4oziris811195 БГ Субтитри
5zalmen167 БГ Субтитри
6veskoka131 БГ Субтитри
7eleutherios109 БГ Субтитри
8bigprof59 БГ Субтитри
9torenta59 БГ Субтитри
10SLR37 БГ Субтитри

N. Име Качил
1aXXo170 БГ Субтитри
2oziris811143 БГ Субтитри
3diojan110 БГ Субтитри
4zalmen85 БГ Субтитри
5SLR38 БГ Субтитри
6subtitri24 БГ Субтитри
7Miroslav9 БГ Субтитри
8Paloma8 БГ Субтитри
9dorador8 БГ Субтитри
10bigprof7 БГ Субтитри


Още новини
Формула 1: Преди последния старт за сезона (ОБЗОР)

Формула 1: Преди последния старт за сезона (ОБЗОР)

Абу Даби. В неделя, на пистата в Абу Даби, ще се проведе последното състезание за сезона във Формула 1. Дженсън Бътън вече стана световен шампион, а Браун GP e номер едно при конструкторите. Въпреки че шампионатът е решен, интересът към старта е огромен. Билетите вече са разпродадени.

Столицата на ОАЕ – Абу Даби е готова за последния старт от тазгодишната надпревара във Формула 1, пише официалният сайт на състезанието.
„Самият факт, че работата по пистата започна през февруари 2007-а година и все още не е спирала, е достатъчно свидетелство за сериозните намерения на домакините на последния старт от календара, за настоящия сезон”, отбелязва сайтът.

***
Пистата за Формула 1 – „Яс Марина” в Абу Даби – столицата на Обединените арабски емирства, сама по себе си е архитектурна забележителност, пише официалният сайт на надпреварата.
„Тя е истинска атракция за феновете на този спорт, не само в страната, но и тези, които са решили да дойдат от всички краища на света, за да я видят. В това ще имат възможността да се убедят и самите пилоти, по време на последния старт за сезона в неделя. Само това, че по нейното изграждане са работили 14,000 души, които са налели 720,000 квадратни метра асфалт, както и 225,000 кубични метра бетон, говори сам по себе си”, отбелязва медията.

***
Предстоящото последно състезание за сезона във Формула 1 ще се проведе на уникалната писта „Яс Марина” в Абу Даби, която наподобява надпреварата в Монако, с уличния си, градски характер, отбелязва сайтът на Формула 1.
Трасето е с движение на болидите по посока, обратна на часовниковата стрелка, а друга забележителна подробност е, че пит-лейнът минава под самата писта. Освен това чисто градската атмосфера, която се създава, бива допълнена и от интересното осветление, което имат заобикалящите сгради, забелязващо се през нощта, добавя още сайтът.

***
Собственикът на тима от Формула 1 „Браун Джи Пи” – Рос Браун коментира за сайта на надпреварата, че най-сигурното решение за него и тима му, преди неделния старт на новата писта „Яс Марина”, е да бъде използван симулаторът на отбора, в който да бъдат въведени данните за трасето и пилотите да започнат „тренировки”.
„Най-сигурният за нас начин, когато става дума за ново трасе, като предстоящото, е да вкараме данните за него в симулатора ни и в последствие да вкараме пилотите в него, за да се упражняват. Така бе и когато трябваше да стартираме в Сингапур и Валенсия, още по време на първите състезания там”, коментира Браун.

***
Новият световен шампион във Формула 1 – Дженсън Бътън коментира за официалния сайт на надпреварата, че според него последното състезание за сезона ще бъде чудесно, не на последно място и защото ще се проведе на уникална писта – „Яс Марина” в Абу Даби.
„Преди определен период от време имах възможността да видя как изглежда пистата, макар че тогава тя все още не бе завършена. Видях неща, които ме удивиха, а предвид на факта, че надпреварата ще бъде наполовина през деня, наполовина през нощта само усилва моето, а сигурен съм и на всички останали, любопитство. Нямам търпение да стартирам”, коментира британецът.

***
Собственикът на тима от Формула 1 „Браун Джи Пи” – Рос Браун коментира пред „Евроспорт”, че според него пистата, предвидена за последния старт за сезона – „Яс Марина” в Абу Даби, ще бъде крайно неблагоприятна за всеки, който си мисли, че „може да греши безнаказано на нея”.
„Всеки, който си позволи лукса през главата му да мине мисълта, че една евентуална грешка може и да се окаже поправима в Абу Даби, не е наясно с това, колко трудно е трасето. След това, което видях до момента, определено мога да кажа, че всяка неточност тук ще бъде санкционирана, така да се каже”, коментира Браун.

***
Притежателят на търговските права на Формула 1 – Бърни Екълстоун, заяви пред „Таймс”, че ако пистите, които кандидатстват за приемане на състезания от шампионата на Формула 1, през следващия състезателен сезон, не успеят да се споразумеят и да постигнат някакво съгласие, просто надпреварата за Гран при на Великобритания ще отпадне от календара на най-популярното високоскоростно състезание в света.
„Аз самият, естествено, искам Гран при на Великобритания да продължи да съществува. Това обаче няма да стане на всяка цена. Ако двете желаещи писти – „Силвърстоун” и „Донингтън парк” не успеят да се разберат помежду си кой, къде и защо, то надпреварата ще отпадне от календара. Съвсем просто е”

***
Това, че последните двама шампиони в надпреварата във Формула 1 са британци едва ли ще е от помощ за запазването на Гран при на Великобритания, пише „Гардиън”.
„Запазването зависи от няколко сериозни плащания, както и от разговори, от страна на двете кандидатстващи писти – „Силвърстоун” и „Донингтън парк” помежду им. Едва ли обстоятелството, че последните два световни шампиона са британци ще е от някаква полза, тъй като колкото и добронамерен да е Екълстоун, той не може да разрешава и решава всичко сам”, допълва медията.

***
Бившият състезател от Формула 1 – Деймън Хил, който е и настоящ президент на Британския клуб на професионалните състезатели, изрази надежда, че дилемата дали Гран при на Великобритания ще продължи да се провежда или не, ще намери „разумен и ясен” отговор, в близките няколко дни.
„Надявам се, че проблемът няма да продължи да съществува и ще намери реалното си и логично разрешение в близките няколко дни. Едва ли може и за момент да си помислим, че Великобритания може да остане без писта за Формула 1, тъй като това би било изключително неприятно за всички в страната. Надявам се да бъдат обсъдени всички варианти и разгледани възможните, налични опции, преди да се постъпва по какъвто и да било начин”, коментира Хил.

Още новини

Все още няма коментари

Добави коментар

Още новини

Сайт за субтитри за 0.000008 секунди е зареден!