Top 10
Ъплоудъри


N. Име Качил
1maniivanov1184 БГ Субтитри
2WebRip667 БГ Субтитри
3oziris811533 БГ Субтитри
4veskoka402 БГ Субтитри
5sirG0sh0250 БГ Субтитри
6SHWZ249 БГ Субтитри
7zalmen235 БГ Субтитри
8eleutherios213 БГ Субтитри
9BateLari212 БГ Субтитри
10aXXo207 БГ Субтитри

N. Име Качил
1aXXo5795 БГ Субтитри
2diojan922 БГ Субтитри
3subtitri306 БГ Субтитри
4oziris811195 БГ Субтитри
5zalmen167 БГ Субтитри
6veskoka131 БГ Субтитри
7eleutherios109 БГ Субтитри
8bigprof59 БГ Субтитри
9torenta59 БГ Субтитри
10SLR37 БГ Субтитри

N. Име Качил
1aXXo170 БГ Субтитри
2oziris811143 БГ Субтитри
3diojan110 БГ Субтитри
4zalmen85 БГ Субтитри
5SLR38 БГ Субтитри
6subtitri24 БГ Субтитри
7Miroslav9 БГ Субтитри
8dorador8 БГ Субтитри
9Paloma8 БГ Субтитри
10bigprof7 БГ Субтитри


Brokeback Mountain / Планината Броукбек 2005


Български субтитри
Свали субтитри

URL:

Име : Brokeback Mountain / Планината Броукбек 2005
Рилийз : Brokeback.Mountain.(2005).(DVD-5-Audio.English=Subs.Bulgarian)
Преводач : Неупоменат
IMDb : Brokeback Mountain / Планината Броукбек
Cd# : 1
FPS : 25.000
Сваляния : 176
Качени на : 2012-08-09 22:55:55
Качил : Cineaste  
Оцени субтитри : 
Оценка 0 от 5 (0 Гласа)
Няма благодарили
Описание[img]http://store.picbg.net/pubpic/03/17/f7c24b6be63c0317.jpg[/img]
--------------------------------------------------------------------------------
ПЛАНИНАТА БРОУКБЕК
(Brokeback Mountain)
САЩ, 2005, драма, уестърн
Режисьор: Анг ЛИЙ
В ролите: Хийт Леджър, Джейк Гиленхол, Ан Хатауей, Мишел Уилямс, Ранди Куейд, Линда Карделини, Ана Фарис, Грейъм Бекъл, Скот Майкъл Кемпбъл и др.
Превод: Професионален
Редактор, субтитри и тайминг: Cineaste ®
--------------------------------------------------------------------------------
Енис Дел Мар (Хийт Леджър) и Джак Туист (Джейк Гиленхол) са двама младежи, които искат да спечелят пари, за да си купят собствена ферма. Те се срещат при Агире (Ранди Куейд), който ги наема да пазят овцете му през лятото високо в планината Броукбек. Изолираността и самотата ги сприятеляват отначало, а по късно чувствата им един към друг прерастват в бурна и всепоглъщата любов, забранена и порицавана от обществото. След като се разделят те се женят, но почти машинално се отнасят към задълженията в семействата си. В продължение на 20 години въпреки че съзнават, че не могат да афишират любовта си, те продължават да се срещат под предлог, че отиват за риба в планината, в която някога са се запознали и работили...

"Планината Броукбек" привлича вниманието ни поради факта, че е първият гей-уестърн, който влиза масово в киносалоните. Всъщност Анди Уорхол показва темата преди повече от 30 години с "пионерския" си "Самотни каубои" (1968). Но докато неговия филм е пародиен, работата на Ли е изключително сериозна и режисирана тънко и прецизно с осезаемо майсторство, като ни връща към уестърните на Бъд Ботичър, Джон Форд и Хауард Хокс, въпреки че Хокс в частност би се обидил дълбоко от темата на "Планината Броукбек". Филмът на Ли разказва историята на Енис Дел Мар (Х. Леджър) и Джак Туист (Д. Гиленхол), които докато работят самотно като надзиратели на стадо овце в дълбоката провинция на Уайоминг през 1963 г., се влюбват. В началото двамата са просто приятели, но с напредването на лятото връзката им се задълбочава и се превръща в любовна история за цял живот. Връзка, абсолютно забранена от съвременното общество и опосредствана от пропаднали бракове, от които нито един от тях не се интересува. Докато Гиленхол се справя отлично със своята роля, Леджър е истинско откритие: необщителен, срамежлив, мълчалив, той крие емоциите си зад груба външност на мачо каубой. Операторът майсторски разкрива красотата на суровия пейзаж, а второстепенните персонажи, подкрепят водещите актьори чрез безупречна игра. "Планината Броукбек" е миг от американска класика, която възприема условностите на уестърна и ги пречупва, за да бъде убедителна любовна история, която отеква в ума дълго след като и последният образ избледнее от екрана. Сърцераздирателна, честна, представяща по нов начин темата, "Планината Броукбек" е сред важните творби на американското кино от ХХІ век.
   
("1001 филма, които непременно трябва да гледате", Ким Нюман)

      "Планината Броукбек" е не толкова гей, колкото социална мелодрама. Анг Лий дискретно иронизира американския модел с неговата задръстеност от бачкане, телевизия и празнота. В същото време дискредитира най-американския мит – мъжествения каубой. Но пък му придава и нови параметри – уязвимата различност например. А най-важното е, че истинските неща се случват не в сивкаво-плоското пространство на града, а в пищната озъбеност на планината.”

("Култура" – Геновева Димитрова)

На раздаването на наградите "Оскар" Анг Лий казва, че би желал филмът му да бъде разглеждан като филм за любовта, а не като гей история (а още по-малко да му се залепи етикетът "гей-уестърн"). Всъщност, любовта наистина няма "пол" и на нея, както казва Шекспир, са подвластни всички. Филмът, според мен, трябваше да получи и наградата "Оскар" за най-добър филм (отишла в "Сблъсъци"), защото рядко съвременен американски филм е толкова драматичен, сърцераздирателен дори и по такъв интелигентен начин да внушава идеите си, на фона на компютърната "дъвка", която така лепкаво струи от екраните през последните няколко години и залива мозъците на компютърното поколение. Затова пък получи "Златен глобус" за най-добър филм в категорията драма. Режисьорът е подходил абсолютно деликатно към щекотливата тема, без капка вулгарност, каквато повечето от масовия комплексиран зрител очаква да види (и заради която няма да стъпи в залата за жалост). Но най-впечатляващото нещо във филма е присъствието на двамата млади актьори, които така органично влизат в "кожата" на персонажите си, че не може да не им повярваш и съчувстваш, и да се насладиш на превъплъщенията им. Това е най-завладяващата, прочувствена, деликатно изградена и с изключително пестеливи изразни средства роля на Хийт Леджър, който така скоропостижно си отиде от този свят, и който, също според мен, заслужаваше най-много наградата "Оскар" (тя отиде в Филип Сиймур Хофман, макар че ролята му в "Капоти" се основаваше преди всичко на ефектността на персонажа). Явно, че когато режисьорът е добър и умее да води актьорите си, резултатът е наистина впечатляващ. Останалите актьори са също впечатляващи, макар и в по-малки роли, а са и подбрани много точно като външност и емоционалност. Джейк Гиленхол (Джак) е великолепен като антипод на затворения, мълчалив и донякъде стеснителен герой на Леджър. Отворен, действен, понякога невъздържан, и изключително емоционален героят му е своеобразен подбудител на действието във филма, макар главният герой да е Енис. Като добавим прекрасната музика на Густаво Сантаолала и впечатляващата, импозантна природа – филмът е наистина едно дълбоко и незабравимо емоционално преживяване за тези, които не робуват на комплексите си и наистина обичат магията на киноизкуството.
      (Синеаст)

[img]http://store.picbg.net/pubpic/E9/27/e4a8006d0478e927.jpg[/img] Филмът е неподходящ за зрители под 18 г.!
Подобни субтитри :
Brokeback.Mountain.(2005).(DVD-5-Audio.English=Subs.Bulgarian) Български субтитри

Все още няма коментари

Добави коментар


Сайт за субтитри за 0.000008 секунди е зареден!