Top 10
Ъплоудъри


N. Име Качил
1maniivanov1156 БГ Субтитри
2WebRip648 БГ Субтитри
3oziris811533 БГ Субтитри
4veskoka402 БГ Субтитри
5sirG0sh0250 БГ Субтитри
6SHWZ249 БГ Субтитри
7zalmen235 БГ Субтитри
8eleutherios213 БГ Субтитри
9BateLari212 БГ Субтитри
10aXXo207 БГ Субтитри

N. Име Качил
1aXXo5795 БГ Субтитри
2diojan922 БГ Субтитри
3subtitri306 БГ Субтитри
4oziris811195 БГ Субтитри
5zalmen167 БГ Субтитри
6veskoka131 БГ Субтитри
7eleutherios109 БГ Субтитри
8bigprof59 БГ Субтитри
9torenta59 БГ Субтитри
10SLR37 БГ Субтитри

N. Име Качил
1aXXo170 БГ Субтитри
2oziris811143 БГ Субтитри
3diojan110 БГ Субтитри
4zalmen85 БГ Субтитри
5SLR38 БГ Субтитри
6subtitri24 БГ Субтитри
7Miroslav9 БГ Субтитри
8dorador8 БГ Субтитри
9Paloma8 БГ Субтитри
10bigprof7 БГ Субтитри


Gentlemen Prefer Blondes / Господата предпочитат блондинки 1953


Български субтитри
Свали субтитри

URL:

Име : Gentlemen Prefer Blondes / Господата предпочитат блондинки 1953
Рилийз : Gentlemen Prefer Blondes (1953) (DVD-5.audio.En.Fr.It.De.Es-subs.Bul.En)
Преводач : Ленко Цанев и Cineaste
IMDb : Gentlemen Prefer Blondes / Господата предпочитат блондинки
Cd# : 1
FPS : 25.000
Сваляния : 129
Качени на : 2012-08-11 19:57:14
Качил : Cineaste  
Оцени субтитри : 
Оценка 5 от 5 (1 Глас)
Няма благодарили
Описание[img]http://store.picbg.net/pubpic/1A/38/134f4953e9871a38.jpg[/img]
-------------------------------------------------------------------------------
ГОСПОДАТА ПРЕДПОЧИТАТ БЛОНДИНКИ
(Gentlemen Prefer Blondes)
САЩ, 1953, музикална комедия
Режисьор: Хауард ХОКС
В ролите: Мерилин Монро, Джейн Ръсел, Чарлз Кобърн, Томи Нунан, Елиът Рийд, Джордж Уинслоу, Марсел Далио, Телър Холмс и др.
Превод: Ленко Цанев и Cineaste
Редактор, субтитри и тайминг: Cineaste ®
-------------------------------------------------------------------------------
Лорелай (Мерилин Монро) и Дороти (Джейн Ръсел) са блондинка и брюнетка, които разчитат на различни шансове, за да си "сдобият" с подходящ мъж. Лорелай предпочита богат мъже, които „даряват” диаманти, защото диамантите са "най-добрите приятели на момичетата", докато Дороти предпочита да се омъжи по любов. Двете заминават за Париж, но средствата им за препитание са отрязани от приятеля на Лорелай, когато разбира за "непристойното" й поведение по време на пътуването с кораб, където Лорелай се впуска във флирт със собственик на мина за диаманти... Сега те сами ще трябва а изкарат пари за прехраната си, а това води до много комични ситуации в края на филма.

Песента "Когато любовта си отива" от "Господата предпочитат блондинки" не е най-известната част, но улавя най-пленителното от този ослепителен и весел музикален филм. Дороти и Лорелай седят унило в кафене на открито в Париж и си говорят за трудностите на стабилните романтични връзки. Когато са в компания, двете жени започват да се разгорещяват все повече в оплакванията си. Това скоро ще ги накара да станат от маса и да се втурнат по улиците с наперена походка в хореографския стил на Джак Кол. В този момент вълнението отслабва, музиката затихва, компанията изчезва и героините красиво преминават от баналността до възторга и обратното. Типично за 50-те години "Господата предпочитат блондинки" е саркастична комедия за жени, отиващи се да измъкнат пари от богатите мъже. Тази лента си "позволява" да смеси сантименталните мечти с чувствения сарказъм, очарователната магия с чувството за материализъм, през които едно момиче преминава – поредица от забавни абсурди, увековечени в често цитираната реплика на Монро: "Диамантите са най-добрите приятели на момичетата". Както Джонатан Розенбаум пише: "Филмът е неосъществимо противопоставяне на един кинокръгозор на мисълта, на един капиталистически "Потьомкин". Тази творба по думите на кинокритиците, е мозайка, вземайки по нещо от романа на Анита Лууз, неговата бродуейска адаптация, песните на тандема Лио Робин/Джул Стайн и Хоги Кармайкъл/Харолд Адамсън и преди всичко, използваща максимално възможностите на двете могъщи звезди. Самоличността на героинята на Ръсел съчетава небрежност с практичност, а тази на Монро, е могъща комбинация от подчертано сладострастие и детинска невинност, преплетени с намек за умело манипулиране. Най-комичните моменти се появяват, когато ролите се разменят и Дороти имитира Лорелай в съдебната зала. Хауард Хокс е възприеман като класички сдържан режисьор, но тук той се обръща към подлудяващите, поразителни, екстравагантни комедии на Франк Ташлин – една връзка, окончателно приключила с присъствието на това удивително, чудато дете Джордж Уинслоу. Прекалеността и странността на подобни елементи в лентата (като безсмъртната песен на Ръсел към безразличните здравеняци "Никой ли не желае да играем на любов?") и често отклоняваща се връзка от фиктивния сюжет, всичко това е прави филма толкова приятен за съвременния зрител.
   
("1001 филма, които непременно трябва да гледате", Ейдриан Мартин)

Филмът е "емблематичен" за кариерата на Мерилин Монро. Целият блясък на красотата, чарът, сексапилът, целият арсенал от погледи, движения и малки женски трикове са включени и използвани в пълна степен. Ако има въобще в киното истински символ за сексапил, то това със сигурност е Мерилин. Много са споровете относно талантът й – повечето от които са безсмислени като се има предвид, че тя е истински продукт на "системата на звездите", която години наред експлоатираше актьорите, налагайки им определено артистично и дори житейско амплоа. Контрактите с филмовите компании са били на практика истинско заробване, като актьорите не са имали право на дума и са участвали в каквото реши филмовата къща. И Мерилин, като всички други, е използвана по най-безчовечен начин заради красотата й, почти не й е давана възможност да изяви и силата на таланта, който видимо притежава, макар да участва в непретенциозни, предимно комедии. Но в "Река, от която няма завръщане" и особено "Непригодните" (за жалост в края на кариерата й) той се изявява в пълна степен и наистина може да удиви зрителя със своеобразния драматизъм на наранената и изхабена душа.

(Синеаст)

[img]http://store.picbg.net/pubpic/E9/27/e4a8006d0478e927.jpg[/img] Филмът е подходящ за всички възрасти!
Подобни субтитри :
Gentlemen.Prefer.Blondes.(1953).(DVD-5.audio.En.Fr.It.De.Es-subs.Bul.En) Български субтитри
Gentlemen.Broncos.LiMiTED.DVDRip.XviD-LPD Руски субтитри
A.Gentlemen's.Duel.2006.DVDRip.XviD.HQ Български субтитри

Все още няма коментари

Добави коментар


Сайт за субтитри за 0.000006 секунди е зареден!