Top 10
Ъплоудъри


N. Име Качил
1maniivanov1187 БГ Субтитри
2WebRip669 БГ Субтитри
3oziris811533 БГ Субтитри
4veskoka402 БГ Субтитри
5sirG0sh0250 БГ Субтитри
6SHWZ249 БГ Субтитри
7zalmen235 БГ Субтитри
8eleutherios213 БГ Субтитри
9BateLari212 БГ Субтитри
10aXXo207 БГ Субтитри

N. Име Качил
1aXXo5795 БГ Субтитри
2diojan922 БГ Субтитри
3subtitri306 БГ Субтитри
4oziris811195 БГ Субтитри
5zalmen167 БГ Субтитри
6veskoka131 БГ Субтитри
7eleutherios109 БГ Субтитри
8torenta59 БГ Субтитри
9bigprof59 БГ Субтитри
10SLR37 БГ Субтитри

N. Име Качил
1aXXo170 БГ Субтитри
2oziris811143 БГ Субтитри
3diojan110 БГ Субтитри
4zalmen85 БГ Субтитри
5SLR38 БГ Субтитри
6subtitri24 БГ Субтитри
7Miroslav9 БГ Субтитри
8Paloma8 БГ Субтитри
9dorador8 БГ Субтитри
10bigprof7 БГ Субтитри


Cromwell / Кромуел 1970


Български субтитри
Свали субтитри

URL:

Име : Cromwell / Кромуел 1970
Рилийз : Cromwell (1970) (XviD-Audio.English.Italian-Subs.Bulgarian.English)
Преводач : Юлиана Танчева
IMDb : Cromwell / Кромуел
Cd# : 1
FPS : 25.000
Сваляния : 73
Качени на : 2012-08-10 14:00:45
Качил : Cineaste  
Оцени субтитри : 
Оценка 0 от 5 (0 Гласа)
Няма благодарили
Описание[img]http://store.picbg.net/pubpic/63/BB/ce736a7a63fc63bb.jpg[/img]
-------------------------------------------------------------------------------
КРОМУЕЛ
(Cromwell)
САЩ, 1970, историческа драма
Режисьор: Кен ХЮЗ
В ролите: Ричард Харис, Алек Гинес, Робърт Морли, Тимъти Далтън, Дороти Тютин, Франк Финли, Найджъл Сток, Патрик Уимарк, Чарлз Грей, Майкъл Гудлайф и др.
Превод: Юлиана Танчева
Редактор, субтитри и тайминг: Cineaste ®
-------------------------------------------------------------------------------
Този биографичен филм за Оливър Кромуел разказва за политическите и религиозни битки в Англия през XVII в. Кромуел (Ричард Харис) е англикански религиозен фанатик, предан на делото си. Той е настроен на всяка цена да спаси своята любима Англия от корупцията, католицизма, разточителния кралски двор и да установи властта на Парламента, който няма да бъде марионетка на краля, а ще прокарва демократични закони и ще се бори за правата на обикновените граждани. Крал Чарлз (Алек Гинес) е нерешителният монарх, който е убеден, че фактът че носи корона му дава право да проповядва волята и мъдростта Божия...

Реалистичен исторически поглед към гражданската война от XVII века, разделила Англия на два противоборнически лагера. Основно внимание във филма се обръща на конфронтацията на Оливър Кромуел с краля на Англия Чарлз І. Кромуел е идеалист, предан на делото си, с хладни, измъчени очи, хриплив глас и непобедим дух. Той е настроен на всяка цена да спаси любимата си страна от корупцията в двора и Парламента, за да установи една наистина напредничава демократична парламентарна форма на управление, която ще донесе на Англия признание и сила в целия свят. Той е главния радетел за това народът да има глас в управлението на държавата чрез представителите си в Парламента. Ричард Харис е невероятно точно попадение в избора на режисьора за легендарната английска личност. По това време той вече е истинска звезда в страната и света, и съумява блестящо и силно да изиграе една трудна и отговорна роля, в която подводните камъни на фалшивия историческия патос дебнат на всяка крачка. Изключително интересен е и образът на крал Чарлз І в блестящата интерпретация (както винаги) на сър Алек Гинес. Той успява да изтръгне от зрителя в един момент дори съчувствие към този изискан в маниерите и начина си на изразяване монарх, който е пренесен в жертва за победата на демократичните преобразувания в английската държава.
     Направен пищно, но не разточително-бутафорно, като в подобен род филми, КРОМУЕЛ доставя истинска естетическа и емоционална наслада, а проблемите за демокрацията, правото на избора, компромисите, задкулисните игри в политиката, които той поставя, са за жалост и проблеми на съвремието ни. Като че ли нищо не се е променило от тези времена до сега... O tempora, o mores...

      (Синеаст)

      "Кромуел" е рядък филм, основан на исторически събития, съчетаващ в себе си точността на изложените факти и увлекателен сюжет. Сценаристът и режисьорът Кен Хюз е сътворил наистина гениално произведение. Всяка фраза, всяко действие носи в себе си смисъл и са изпълнени с историческа точност. Например, при сражението в Еджхил Кромуел произнася следната фраза: "Боже мой, малко ли говорехме през тези месеци". Това е препратка към парламентарната среда, където презвитерианците, имащи болшинство в камарата на общините в Англия, са предпочитали тактиката на преговорите с краля, не да воюват. Браво на Хюз и като режисьор! Умело показани и наситени със събития са времената на Гражданската война в Англия, тънко и с чувствителност е пресъздадена личността на Кромуел не само като безстрашен войн и политически деец, борещ се в името на протестантската църква и на Англия, но и като обикновен, селски скуайър, грижещ се за своите хора, любещ съпруг и баща. Чарлз І също е представен в подходящ ракурс: крал, воин, мъж. Също ката Кромуел, и него понякога го движат чисто човешките чувства – да направи от Англия достойно место за живота на децата си, манипулиран е от своята съпруга...
      Поразително прочувствената игра на Ричард Харис (Кромуел) не може да остави никого равнодушен. Когато човек е толкова далече от историята на Англия веднага разбира значимостта на произтичащите събития, толкова са твърди и убедително думите и делата на скуайъра.
      Алек Гинес (Чарлз І) е неподражаемия, истински крал. Власт, кралски интереси и нищо друго. Като че ли така е действал и самият Стюард.
      Робърт Морли (граф Манчестър) е противоположността на Кромуел, въпреки водената война в единия лагер, неговите интереси са на преден план. Най-яркото доказателство за това са утилитарното му изказване малко преди започването на военните действия: "Пропуснах си закуската".
      И накрая, това историческо платно е обрамчено от възхитителна музика, варираща в зависимост от сцените на действието, като много точно предава настроенията от далечната епоха на ХVІІ век. За точността на възпроизведената епоха няма какво да се говори – всичко е казано в 1971 г., когато филмът получава "Оскар" за костюми.
      Това е рядък филм на историческа тематика, който е толкова увлекателен, че ти се иска да го видиш отново и отново, въпреки че са минали вече 42 години от създаването му, а киноиндустрията е направила огромен скок напред в развитието си. Но, както е известно, всичко гениално – е много просто.

(По материали от мрежата – Синеаст)

[img]http://store.picbg.net/pubpic/E9/27/e4a8006d0478e927.jpg[/img] Филмът е подходящ за всички възрасти!
Подобни субтитри :
Cromwell.(1970).(XviD-Audio.English.Italian-Subs.Bulgarian.English) Български субтитри

Все още няма коментари

Добави коментар


Сайт за субтитри за 0.000007 секунди е зареден!