Top 10
Ъплоудъри


N. Име Качил
1maniivanov1178 БГ Субтитри
2WebRip665 БГ Субтитри
3oziris811533 БГ Субтитри
4veskoka402 БГ Субтитри
5sirG0sh0250 БГ Субтитри
6SHWZ249 БГ Субтитри
7zalmen235 БГ Субтитри
8eleutherios213 БГ Субтитри
9BateLari212 БГ Субтитри
10aXXo207 БГ Субтитри

N. Име Качил
1aXXo5795 БГ Субтитри
2diojan922 БГ Субтитри
3subtitri306 БГ Субтитри
4oziris811195 БГ Субтитри
5zalmen167 БГ Субтитри
6veskoka131 БГ Субтитри
7eleutherios109 БГ Субтитри
8torenta59 БГ Субтитри
9bigprof59 БГ Субтитри
10SLR37 БГ Субтитри

N. Име Качил
1aXXo170 БГ Субтитри
2oziris811143 БГ Субтитри
3diojan110 БГ Субтитри
4zalmen85 БГ Субтитри
5SLR38 БГ Субтитри
6subtitri24 БГ Субтитри
7Miroslav9 БГ Субтитри
8dorador8 БГ Субтитри
9Paloma8 БГ Субтитри
10bigprof7 БГ Субтитри


Agnes Of God / Агнец Божи 1985


Български субтитри
Свали субтитри

URL:

Име : Agnes Of God / Агнец Божи 1985
Рилийз : Agnes Of God (1985) (XviD-Audio.English-Sub.Bulgarian)
Преводач : Ес Ди Ай Медия Груп и Cineaste
IMDb : Agnes Of God / Агнец Божи
Cd# : 1
FPS : 25.000
Сваляния : 51
Качени на : 2012-08-09 20:45:59
Качил : Cineaste  
Оцени субтитри : 
Оценка 0 от 5 (0 Гласа)
Няма благодарили
Описание[img]http://store.picbg.net/pubpic/BA/1E/f1b799ad52c2ba1e.png[/img]
--------------------------------------------------------------------------------
АГНЕЦ БОЖИ
(Agnes Of God)
САЩ, 1985, драма
Режисьор: Норман ДЖУИСЪН
В ролите: Джейн Фонда, Ан Банкрофт, Мег Тили, Ан Питоняк, Уинстън Рекърт, Грасиен Желина, Гай Хофман, Габриел Аркан, Франсоаз Фоше, Жак Туранжо и др.
Превод: ЕС ДИ АЙ МЕДИЯ и СИНЕАСТ (от френски)
Редактор, субтитри и тайминг: Cineaste ®
-----------------------------------------------------------------------------
Младата монахиня Агнес (Мег Тили) е обвинена в убийството на собственото си дете, но не помни нито как е заченала, нито как го е убила. Скандалът заплашва да подрони авторитета на църквата, а и на институциите, в частност съда, ако не бъдат взети бързи мерки мистерията да бъде разгадана и да бъде определено дали тя е монахиня, светица заченала свише или е обезумяла. Назначена й е психоложка, която да разгледа случая и да вземе решение. Марта Ливингстън (Джейн Фонда) е доктор с голям опит в тази област, но не е склонна към бързи процедури и се заема бавно и щателно да разследва случая. В хода на събитията излизат наяве доста скрити факти както от живота на монахинята, така и от детството на самата Марта, а се оказва и, че игуменката на манастира Мириам, която е заинтересована от бързо решение и потулване на скандала, е леля на Агнес...

Който очаква филм в стил "Стигмата" (1999, реж. Рупърт Уейнрайт), ще бъде дълбоко разочарован, въпреки че в началото има податки за подобно развитие на сюжета. Ще бъдат донякъде разочаровани и тези, които търсят единствено криминалната история. Филмът е по-скоро драма, която изследва скритите ъгълчета в нашето съзнание, таящи всичко хубаво или лошо преживяно в детството, и как то може да превърне в ад настоящето и бъдещето ни. Лентата не дава някакъв отговор на поставените морални въпроси. По-скоро остава героите сами да защитават позициите си и остава зрителят да реши кои да приеме за правилни, и кои не.
      Норман Джуисън винаги е търсил зад сюжета възможността за обстойна психологическа характеристика на героите, които носят развитието на действието, а не обратното – действието да ръководи филма (нека си спомним великолепния "Лунатици" с блестящите Шер, Никълъс Кейдж и Олимпия Дукакис, които приковаваха дъха на зрителя и го караха както да се смее, така и да се просълзява от съдбите на героите). Джуисън и тук успява да "изцеди" от актьорите всичко, на което са способни. За целта е избрал и подходящ състав, в който Джейн Фонда (истинско потвърждение на поговорката, че "крушата не пада по-далече от дървото" относно нейният небезизвестен баща Хенри Фонда) е отново на висотата на всичко, което е показала до момента. Тя не е отстъпила от високите си граждански и морални позиции, които е защитавала в миналото и е приела ролята в този иначе "обикновен" "необикновен" филм. Отново е борбена, настоятелна, упорита до безумие, но и нормален човек, който не крие собствените си пороци и страхове от сенките в миналото. Великолепната Ан Банкрофт (митичната мисис Робинсън от "Абсолвентът" /1967/ на Майк Никълс) е в амплоато си на твърда, но не и лишена от чувства жена, отдала се на църквата след краха като съпруга и майка. Мег Тили е органично слята със страдащата си героиня и е наистина едно страхотно попадение в подбора на актьорите. Освен всичко това, във филма има и доста хумор, скрит в отделни реплики, но и открити нападки към морала на двете институции – църквата и съда, които търсят вратички (с не много морални средства) да не бъде подронван авторитетът им по никакъв начин.
   Най-накрая, на истинския киноман не може да убегне и фактът, че в творческия екип фигурират и такива мастити имена в кинопрофесията като: авторът на музиката Жорж Делерю и операторът Свен Нюквист – един от любимците на Великия Бергман... Резултатът е повече от добър – гарантиран час и половина качествено кино!

(Синеаст)

[img]http://store.picbg.net/pubpic/E9/27/e4a8006d0478e927.jpg[/img] Филмът е неподходящ за зрители под 16 г.!
Подобни субтитри :
Agnes.Of.God.(1985).(XviD-Audio.English-Sub.Bulgarian) Български субтитри

Все още няма коментари

Добави коментар


Сайт за субтитри за 0.000007 секунди е зареден!